Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Vizsgálat a külsős szerződések ügyében az OMSZ-nél


Vizsgálatot rendelt el a külsős szerződések ügyében az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) az intézményt szakmailag felügyelő államtitkár, Illés Zoltán.

Ezt a vizsgálatot elrendelő maga jelentette be szerdán Budapesten egy újságírók számára rendezett háttérbeszélgetésen. A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára azért kérte be Dunkel Zoltántól, az OMSZ főigazgatójától a külső cégekkel kötött szerződéseket, mert tudomására jutott, hogy azok jelentős díjaránytalanságokat tartalmaznak, amelyek hátrányosak az OMSZ-nek. 

Az államtitkár nemcsak a díjaránytalanság miatt fejezte ki felháborodását, hanem amiatt is, hogy vannak olyan meteorológusok, akik szerződésben állnak különböző médiumokkal, és az OMSZ által szolgáltatott adatokat külön díjazásért hasznosítják. 

Illés Zoltán szerint mindez felveti annak szükségességét, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a főigazgató-váltást követően további személyi változások történjenek, emellett az OMSZ strukturális átalakítása is napirendre kerül.

Illés Zoltán jelezte, hogy bejelentést tesz az ügyről Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak, és ha szükségesnek ítéli, akkor büntetőfeljelentést is tesz. Az államtitkár szerint az OMSZ-nél felmerült gondok indokolttá teszik a szóban forgó tevékenység törvényi szabályozását is.

Forrás:
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=159024