Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Megkezdődött az árvízi védművek helyreállítása


Megkezdődött Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az árvízzel leginkább fenyegetett települések térségében a folyók gátjainak megerősítése, a medrek kotrása, az új védművek, körtöltések építése, minderre a kormány csaknem 8 milliárd forintot költ - jelentette be Illés Zoltán a vidékfejlesztési tárca környezetvédelemért felelős államtitkára pénteken, a Sajólád és Sajópetri közötti hídon tartott sajtótájékoztatón.

Az elmúlt év nyarán soha addig nem látott mennyiségű vizet hozó Sajó pénteken csendben csordogált medrében, semmi nem emlékeztetett arra, hogy néhány hónappal ezelőtt itt és a környék településein házak százai váltak lakhatatlanná, és ezreknek kellett védekezniük az áradat ellen.

Illés Zoltán államtitkár elmondta: a Sajó, a Hernád és a Bódva völgyében megkezdődött az árvíz-védelmi művek helyreállítása, megerősítése. Ahol kell, ott újat építenek, az elsődleges szempont az esetleges újabb árvizek megelőzése, a térségben élők biztonsága. Ugyanakkor nem csak erre a térségre koncentrálnak - jegyezte meg az államtitkár.

Forrás:
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=158235