Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés: Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is


Az ilyen tipusú fedezeti rendszert az Egyesült Államokban honosították meg először, ennek a pénzügyi alap mellett a módszertana is fontos. A módszer lényege a szennyezett földterületek megszüntetése, kárelhárítása - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a Ma reggelben.

A jelen tervezet újdonsága pont az, hogy az alap nem az ÁPV Zrt. és utódszervezetei, hanem a környezetvédelmi minisztérium kezelésében lenne. Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is - közölte az államtitkár.Amennyiben dönt a kormány, és a termékdíj-ügyből kifolyólag beszedi azt a pénzt, amelyet ezidáig a Bajnai-kormány alatt otthagytak az érintetteknél - ez 100 milliárd forintos nagyságrendet jelentene - akkor létre lehet hozni azt a 15-20 milliárd forintos alapot, amelyből a kárelhárítást el lehet végezni. 

Az alap mellett fontos az is, hogy legyen egy új törvény, amely szabályozza, hogy ki vizsgálja a gátak állékonyságát - tette hozzá Illés Zoltán.