Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés Zoltán a zöld zarándoklat megnyitóján


Erdő Péter bíboros meghívására a környezetügyért felelős államtitkár az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) konferenciáján vett részt Esztergomban. A rendezvényt szeptember elsején, a teremtett világ emléknapján tartották.

„A lelkek megmentéséhez hozzátartozik a teremtés megmentése is” – mondta Illés Zoltán az Esztergomból induló zöld zarándoklat megnyitóján.
A teremtésvédelemért felelős európai püspökök és a püspöki konferenciák megbízottai szeptember 1-5. között zöld zarándoklaton vesznek részt három ország, Magyarország, Szlovákia és Ausztria érintésével. E zarándoklattal azt kívánják megmutatni, hogy az egyház miként óvja a teremtett világ értékeit Európában. A részt vevők Esztergomból indulnak és Pozsony érintésével a mariazelli kegyhelyig jutnak.   

A Szent Adalbert Központban tartott megnyitón Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke elmondta, hogy a zarándoklatot a hit vezérli, és missziós aspektusa is van. A Teremtő ajándéka, a természet, a kezünkben van, amit kertté kell alakítanunk és nem kizsákmányolnunk, hiszen csak így tud az emberi egész fejlődni.

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár Assisi Szent Ferencre emlékeztetve elmondta, hogy a teremtésvédelem mindig a keresztény gondolkodás középpontjában állt. A kormány és a környezetvédők nevében megköszönte a püspöki karnak a teremtésvédelmi körlevelet.
Az államtitkár a zarándoklat megnyitóját követően a Magyar Kurír című lapnak kifejtette, hogy a környezetszennyezéshez vezető bűnöket ki kell küszöbölni, hiszen a természet megőrzéséért való küzdelem, a bűn ellen való küzdelem. Nem véletlen, hogy a Szentatya a teremtett világ emléknapjává nyilvánította szeptember elsejét, így csak üdvözölni lehet a zöld zarándoklat időzítését.

A résztvevők szeptember 1. és 5. között öt szakaszban elmélkednek majd  XVI. Benedek pápa idei béke világnapi üzenetéből választott részleten: „Ha a békére törekszel, védd a teremtett világot”.

Forrás:
http://www.kvvm.hu/index.php?pid=1&sid=1&hid=2731