Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés Zoltán: Az állam visszaveszi az árvízvédelem ügyét


Félkatonai módon működő, hatékony vízügyet szeretne létrehozni Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára. A Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorának nyilatkozva kijelentette: a most katasztrófát okozó közepes vízfolyásokon az elmúlt nyolc évben semmilyen fejlesztés nem történt. Az állam vélhetően újra saját kézbe veszi az árvízi védekezést.

Mindenkinek a saját helyén van meg a felelőssége. A korábbi kormányoknak kellett volna beruházásokat eszközölni annak érdekében, hogy ez a tragikus árvízi helyzet ne következzen be - mondta a műsorban Illés Zoltán. 

Új helyzet szerinte, hogy az irdatlan tömegű víz nem a nagy folyóinkon érkezett. Azokon ugyan megvannak a gátak, a védekezés többé-kevésbé jó, ám ott is előállt a probléma, hogy a víz lefolyásának nagyobb (szélesebb) teret kell biztosítani a jövőben. A közepes vízfolyásainkon - például a Hernádon, vagy a Sajón -, amelyek most a legnagyobb katasztrófákat okozták, az elmúlt nyolc évben semmilyen beruházás nem történt. Sem záportározót, sem gátakat nem építettek - jelentette ki az államtitkár. 

“Most heroikus módon úgy kellett védekezni a rendőröknek, katonáknak, védekezőknek, hogy nem volt semmi, saját kezükkel kellett megépíteniük a nyúlgátakat”. Illés Zoltán “félkatonai módon” működő vízügyet szeretne a jövőben. Egyes feladatokat - például az árvízi védekezést - vissza kell venni az önkormányzatoktól, utóbbiaknál ugyanis sem ember, sem eszköz, sem pénz, sem szakértelem nincs erre a feladatra.

 “Olyan hadra fogható vízügy kell, amely megelőző munkálatokat végez, míg nincs árvíz. Ha meg jön az árvíz, akkor egy közel tízezer főből álló vízügyes csapatnak kell védekezni” - szögezte le Illés Zoltán.

 

Forrás:
http://www.dunatv.hu/itthon/illes_zoltan_szabo_zoltan_arvizvedelemrol.html