Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Növelni kell az állam szerepét a környezetvédelemben


Úgy kell a jövőben erősíteni az állam szerepét a környezet-védelemben, hogy ami az állam feladata, azt végezze is el - mondta el Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, a minisztériumban a környezetvédelmi világnap alkalmából megrendezett ünnepségen pénteken.
 
Az államtitkár példaként említette, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint a Nemzeti Parkoknak pályázniuk kell arra, hogy elvégezzenek bizonyos feladatokat, ezeket a feladatokat azonban nem pályázat útján kellene kiosztani, hiszen állami feladatok, amelyeket az állami háttérintézményeknek kellene elvégezniük. Az új kormány alatt a minisztériumnál nem lesz külső megbízás sem, a háttérintézményeknek kell megkapniuk a pénzt és a feladatokat is.
Hangsúlyozta, hogy nagyon komoly emberi elkötelezettségből fakadó kormányzati szándék van arra, hogy az új kormány kiemelt területként kezelje a környezetvédelmet.
Úgy vélte, hogy a környezetvédelem eljutott abba a stádiumba, amikor már összekapcsolódik a gazdasági érdekekkel, a szociálpolitikával és a munkahelyteremtéssel. Az is bizonyítja, hogy az új kormánynak fontos a környezetvédelem, hogy a kormányzati tervekben a Vidékfejlesztési Minisztériumnak a Természeti Erőforrások Minisztérium "munkacíme" volt egészen az utolsó pillanatig, amikor az új kormány vidék iránti elkötelezettsége miatt Vidékfejlesztési Minisztériummá nevezte át.
A környezetvédelmi világnap idén egy téma, a fajok sokszínűségének fenntartása köré szerveződik, mivel az ENSZ felmérése szerint a fajok eltűnése jelenleg az egyik legnagyobb környezetvédelmi probléma. A biodiverzitás fenntartásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír majd a természetvédelem.

Forrás:
http://84.206.43.91/main.php?folderID=2290&articleID=15973&ctag=articlelist&iid=1