Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Példátlan kihallgatás Terézvárosban - Illés Zoltánt igazolta az élet?


Először a Heti Válasz internetes oldala számolt be arról, hogy gyanúsítottként hallgatják ki a napokban a rendőrök a Terézvárosban 2002-2006 között szocialista-szabad demokrata-Centrum párti koalícióban képviselőséget szerzett politikusokat.

Illés Zoltán információi szerint 8-10 Andrássy úti ingatlant és egy Bajcsy-Zsilinszky úti épületet ugyanúgy adtak el vagy próbáltak meg eladni, mint ahogy a nyomozók Erzsébetvárosban is gyanítják. Illés Zoltán elmondta, hogy a közelmúlt magyar történelmében nem volt olyan, hogy egész frakciókat hallgatnának ki gyanúsítottként. Azt azonban nem kell elfelejteni, hogy kollektív bűnösséget a magyar jog nem ismeri.

Ebben az ügyben nagy értékre elkövetett hűtlen kezelésről van szó, amit társtettesként lehet elkövetni, vagy személyenként. A politikus szerint az ügyletek úgy zajlottak, mint az Erzsébetvárosban: két ingatlanbecslő cég alábecsülte a házakat, vevőként egy projektcég jelentkezett. Nem adták meg a lakóknak az elővásárlási jogot és bár 200 milliós érték felett törvény van rá, az üzleteket nem is pályáztatták meg. A vevő azután hatalmas haszonnal adta el az ingatlanokat. Erre mutat, hogy mikor az Andrássy út 47-et 2004-ben megvette valaki, a sorozatos perek után, amit a lakók indítottak, még 100 millió forintot ajánlott fel, de már 2008-ban. Szintén az értékbecslők szerepére utal, hogy gyanúsított lett az egyik ügyben Halmai Katalin XII. kerületi szocialista képviselő, aki az egyik értékbecslő cégnek dolgozott és dolgozott a VI. kerületi vagyonkezelőnél is.

Amikor az eladásokról szóló beadványokat a kerületben benyújtották, az ellenzéki képviselők tiltakoztak, igaz, nem értek el semmit vele – mondta Illés Zoltán. Az erzsébetvárosi üggyel kapcsolatos párhuzamokat tartalmazó decemberi kijelentései miatt egyébként Terézváros önkormányzata már beperelte a politikust. Illés Zoltán ezzel kapcsolatban azt mondta: „nem boldog attól, hogy az élet őt igazolta”.

Az elmúlt évben a legnagyobb terézvárosi botrány a Terézvárosi Vagyonkezelővel volt kapcsolatos: akkori vezetője vesztegetési ügybe keveredett a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan kapcsán. Illés Zoltán elmondta, hogy a vagyonkezelő vezetőjét akkor az ő jelenlétében vették őrizetbe. Azóta is gyanúsított, szabadlábon védekezik és már harmadik hónapja gazdasági igazgató a vagyonkezelőnél.

Verók az Alkotmánybírósághoz fordul

A Fővárosi Főügyészség kizárását kezdeményezi a VI. kerületi önkormányzat vezetése az Andrássy út 47. alatti ingatlan eladása miatt indult eljárásból. Emellett Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert szerintük a büntetőeljárás alkotmányellenes - jelentette ki a polgármester Verók István keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Verók István közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság feltehetően erős politikai nyomásra - az ügyészség utasítására - egy három éve folyamatban lévő ügyben önkormányzati képviselők ellen indított nyomozást. "Büntetőügynek álcázták, de valójában politikai bosszú" - fogalmazott a politikus.

FH

Forrás:
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=254775