Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

„Ingyen” értékesített paloták


A hetedik kerületi eseményekkel párhuzamosan történtek ilyen jellegű ingatlan eladások a hatodik kerületben is. Jellemzője volt ezeknek az eseteknek, hogy egy cég végezte az értékbecslést. A cég értékelése után az önkormányzati testület az értékbecslő által meghatározott árat még lejjebb srófolta – hangsúlyozta Illés. A törvény értelmében csak versenyeztetést útján lehetne értékesíteni a kétszáz millió forintnál drágább ingatlanokat. Emellett a lakók elővásárlási jogát sem tartja tiszteletben az önkormányzat. A Fidesz számtalan ilyen döntés után tett rendőrségi feljelentést – jelentette ki a Fidesz kerületi elnöke.

Kimondta több esetben a bíróság, hogy a lakóknak elővásárlási joga van, de mire ez megtörtén, addig az önkormányzat már eladta az ingatlant. Ekkor jön a következő lépés, - ami szintén egyezik a hetedik kerületi esetekkel - a projekt-céget egy off-sore cég megveszi, és a lakókat kilakoltatja az önkormányzat. Az is megtörtént, hogy az eladott ingatlan ellenértékéből fedezi az önkormányzat a lakók kilakoltatását, így nem marad fillére sem az ingatlan értékesítéséből – hangsúlyozta a politikus.

Illés Zoltán példaként említette a Balett Intézet esetét, a nemzetközi piacon az ingatlan 7-8 milliárd forintot ér. Az önkormányzat 1,2 milliárdért adta el, de ebből csak 300 millió jutott az önkormányzatnak. A többiből építettek új technikai épületet a Táncművészeti Főiskolának. A 7-8 milliárd forintot árhoz képest jelentős veszteséget jelent a 300 milliós bevétel.

Forrás:
http://www.dunatv.hu/itthon/ingatlanpanama_illes.html?query=st%C3%BAdi%C3%B3j%C3%A1ban