Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Narancssárga Combinóval és obamás szlogennel nyit a Fidesz


Nem versengenek a VI. kerületi MSZP vezető posztjáért a jelöltek, ezért a párthoz alig néhány éve csatlakozó polgármester lesz a kompromisszumos megoldás. Verók Istvánnak már meg is van a kihívója, a fideszes Illés Zoltán az Oktogonon kiakasztott óriásplakáttal kezdett hosszú kampányba a 2010-es országgyűlési képviselő- és a polgármester-választás előtt.

December első hetében tartják a terézvárosi szocialisták a helyi tisztújító gyűlést. Az VI. kerületi MSZP elnöki címért nincs nagy tülekedés.

A szocialisták eddigi elnöke, Grosser János nem vállalta az újabb ciklust, és a helyi erős ember, Kékesi Tibor is túl elfoglalt ahhoz, hogy a kerületi párt irányítását is a nyakába vegye. Az országgyűlési képviselő helyett így végül a polgármesterre esett a választás. Minden bizonnyal a pártba csak néhány éve belépett Verók István lesz a kerületi elnök. A kompromisszumos megoldás viszont lehetővé teszi majd, hogy Grosser és Kékesi továbbra is rajta tartsa kezét a pártügyeken.

A következő választásokon több fronton is a pozícióhalmozó Verók ellenfele lehet Illés Zoltán. A fideszes politikus jó időben, a ciklus közepén vágott bele egy felvezető kampányba, amellyel a kerületiek tudtára kívánja hozni, hogy indulni fog a helyi parlamenti mandátumért és a polgármesteri székért is. Illés az Oktogonon bontott óriásplakátot, amelyen a Változás a környezetért szlogen mellett egy füvesített pályán futó narancssárga Combino látható.

A kerületben egyébként a legforróbb téma pillanatnyilag a Hunyadi téri vásárcsarnok ügye, amely erős civil szerveződést hozott össze a városrész vezetésével szemben. A polgármesterék mélygarázs és szálloda kialakítását tervezik a téren, ami ráadásul a fák jó részének kivágásával is jár, a Fidesz viszont a piac-funkció megőrzése mellett kardoskodik.

Forrás:
http://index.hu/belfold/verokill011/