Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés Zoltán:Terézváros önkormányzatot oszlassák fel!


Az ellenzéki párt szerint a sorozatos terézvárosi botrányok indokolják a képviselő-testület feloszlatását, és új választások kiírását. Hassay Zsófia elmondta: a VI. kerületben súlyos politikai, gazdasági és morális válság van; "botrányoktól hangos a kerület".

A kerületi Fidesz ezért nyílt levélben fordul Verók István (MSZP) polgármesterhez, hogy a képviselőtestület oszlassa fel magát. Hassay Zsófia hozzátette: igyekeznek meggyőzni a kerület MDF-es képviselőjét, valamint a koalíciós képviselőket, hogy szavazzák meg a testület feloszlatását. Illés Zoltán szerint "ez mindnyájunk érdeke".

Verók István a Fidesz kezdeményezését - érdekes módon még annak bejelentése előtt fél órával - zavarkeltésnek nevezte. A polgármester a sajtónak kiosztott dokumentumokkal igazolta, hogy - ellentétban a Magyar Hírlap című napilap hétfői számában megjelentekkel - nem pályáztatás nélkül adta el a kerület néhány nagy értékű ingatlanát.

Verók István, Terézváros szocialista polgármestere megjelent a Fidesz sajtótájékoztatóján, és közölte: a képviselő-testület várhatóan nem veszi napirendre a feloszlatás kérdését.

Megjegyzés: a 23 fős képviselő-testületben 1 MDF-es képviselő, kilenc Fidesz-KDNP-s és 13kormánypárti önkormányzati képviselő vesz részt.

Forrás:

http://www.onkornet.hu/cikk.html?cikk_id=5412