Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Ingatlaneladási visszaélés miatt letartóztatás


A VI. kerületi önkormányzat csütörtök esti testületi ülésén döntöttek a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. ideiglenes vezetéséről. Hegedűs Károly alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta, úgy döntöttek, a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke és egy igazgatósági tagja vegye át a szervezet irányítását. A döntés visszavonásig érvényes. A VI. kerületben csütörtökön az esti órákba nyúló nyílt testületi ülést tartottak. Egyedül a vagyonkezelővel kapcsolatos napirendi pont erejéig rendeltek el zárt ülést, így csak a döntés ismert, de hogy pontosan mi került még szóba az ülésen, az nem.

Illés Zoltán, a Fidesz kerületi vezetője és a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szerdai igazgatósági ülésen - ahol ő is jelen volt - négy civil ruhás nyomozó jelent meg. A vezérigazgatót keresték, röviddel ezután közölték, hogy a vezetőnek velük kell jönnie. Kérésre igazolták magukat és kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció ellenes alosztályától jöttek.

Nincs bizonyíték a visszaélésre

Illés Zoltán úgy tudja, a nyomozók egy Bajcsy-Zsilinszky úti, eladásra váró ingatlannal kapcsolatos iratokat, beterjesztéseket kerestek. Arra azonban nincs bizonyítéka, hogy valóban a 330 milliós, árverésre javasolt ingatlannal kapcsolatos visszaélés lenne a háttérben.

Illés Zoltán azt mondta, meglepte a vezérigazgató őrizetbe vétele, mert bár politikailag más-más oldalon állnak, becsületes, jó szakembernek ismerte a vezetőt. A vezérigazgató Illés Zoltán szerint pozitív szerepet játszott a Nagymező utcai mélygarázs építési területének rekonstrukciójában is.

Egyelőre nem tudni, valójában mi az őrizetbe vétel hivatalos indoka. A Független Hírügynökség információi szerint nem a vezérigazgató az egyetlen gyanúsított a vélhetően vesztegetésről szóló ügyben.

Sem a Nemzeti Nyomozó Iroda, sem a VI. kerületi önkormányzat nem nyilatkozott a történtekről. Igaz, az önkormányzat azért, mert hivatalosan őket sem tájékoztatta senki.

Forrás:
http://www.lanchidradio.hu/ingatlaneladasi_visszaeles_miatt_tartoztattak_le_a_terezvarosi_vagyonkezelo_zrt_vezerigazgatojat_200