Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés Zoltán: 30 nap alatt nem lehet másik diplomát szerezni


Dr. Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa az alábbi sajtóközleményt adja ki:

Gyapjas József kinevezése a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség élére jogszerűtlenül történt.

Ezért Fodor Gábor miniszter a pályázók közül nevezzen ki megfelelő szakirányú végzettséggel, szakmai tapasztalattal rendelkező és a köztisztviselői pályához méltó igazgatót!

Amennyiben a pályázók között ilyen személy nincs, akkor a minisztérium azonnal írjon ki újabb pályázatot, hogy a posztot és a feladatot mielőbb, a kívánalmaknak megfelelő személlyel, tudja betöltetni, elláttatni.

Tények:

Gyapjas József nem rendelkezik az igazgatói poszt betöltéséhez elégséges feltételként szabott végzettséggel.

A miniszter, aki a kinevezési jogkört gyakorolja, csak Gyapjas József munkába állása után értesült a kinevezés érvénytelenségi okáról.

A szaktárca minisztere, Fodor Gábor indítson azonnali vizsgálatot a pályázatot bíráló bizottság tagjai tekintetében is.

A bizottságnak ugyanis, az olyan pályázót, aki nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő végzettséggel, a pályázók közül ki kell zárnia! A kinevezés előtt, illett volna megvizsgálni a végzettséget igazoló iratok eredetiségét. Valószínűleg ez sem történt meg, hiszen itt is kiderülhetett volna, Gyapjas József nemmegfelelősége.

Amennyiben a minisztériumnak nincs tudomása arról, hogy Gyapjas kinevezte helyettesének Verrasztó Zoltánt, akkor ő, Verrasztó, nem is mutatkozhatott volna be a Felügyelőségen általános igazgatóhelyettesként. Pedig ez, megtörtént!

Gyapjas jelenleg munkavégzéséből felfüggesztésre került.

30 napot kapott arra, hogy igazolja a poszthoz, az elvárható végzettségét.

Ez csak időhúzás!

30 nap alatt nem lehet másik vagy újabb diplomát szerezni.

Dr. Illés Zoltán

Forrás:
http://www.gondola.hu/hirek/56298