Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés Zoltán: a mostani környzetpolitikára nincs szükség


Én fantasztikusnak tartom az akciót, más zöld szervezetek is végeznek ilyen jellegű akciókat, van rá szükség, mert látványos ráirányítja a figyelmet az ügyre és jó volt látni a média komoly érdeklődését. Döbbenetes volt ugyanakkor azt látni, hogy a rendőrség milyen túlzóan, szakszerűtlenül lezárta az egész hidat, miközben a járdán a rendőrök bemehettek volna, ha intézkedni akarnak, és nem kellett volna az egész hidat lezárniuk, és ezzel forgalmi dugót kialakítani.

Sajnos jelen pillanatban sem a miniszterelnöknek, sem a kormánynak nincs olyan környezetpolitikája, amelyre szükség lenne ebben az országban. Például a galvániszap kapcsán felmerül a kérdés, hogy normális-e, hogy a környezetvédelmi miniszter feljelenti azt, aki szóvá teszi az eljárás hiányosságait. A klímaváltozás kapcsán a Fidesz javaslatokat tud tenni a jelenlegi helyzet megoldásra, hiszen nincs döntéshozó pozícióban.

Az energiaellátás területén támogatni kellene az alternatív energiaforrásokat, hogy kisebb legyen az ország függősége a klímaváltozás tekintetében. A hétvégén szavaztak a Tubesre tervezett lokátorról, ami bár nem érvényes az alacsony részvétel miatt, de a résztvevők jelentős többsége elutasította a tervet.

Nem elfogadható egyébként az emberek érdektelensége, de a Honvédelmi Minisztériumé sem, hogy közli, megépíti a lokátort a tervezett helyre. Van erre megoldás: van más NATO-tagország, amely örömmel befogadna radarállomást a saját hegyei közé. A radarnak teljesen mindegy, hogy hány kilométerre van, mert belátná az egész balkáni térséget. És ugyanúgy szolgáltatná az adatokat a többi NATO-tagországnak, mint a NATO központjának.

Forrás:

http://www.dunatv.hu/itthon/illeszoltanamostanikornyzetpolitikaranincsszukseg.html?query=akci%C3%B3j%C3%A1r%C3%B3l