Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Szennyvízhálózat alapkövét helyezték el Domoszlón


A vidékfejlesztési tárca környezetvédelemért felelős államtitkára hangsúlyozta, a 855 millió forint értékű beruházás jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy tiszták maradjanak a felszíni- és a felszín alatti vizek a településesen és környékén. Kifejtette azt is: a kormány eltökélt szándéka a vidéki Magyarországon élők életkörülményeinek javítása.
   
Ugyan a fejlesztés nagyrészt az Európai Unió és a központi költségvetés forrásaiból valósul meg, de a Domoszlón élők jövőjét jelenti - tette hozzá.
   
 Balázs Zoltán a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy vélekedett, hogy a beruházás, amelynek nyertesei a domoszlói emberek, még inkább összekovácsolja a település közösségét.
   
Hangsúlyozta, hogy nem ez az egyetlen környezetvédelmi-jellegű fejlesztés a faluban, hiszen nemrég fejeződött be a helyi szeméttelep rekultivációja, biomassza fűtést kap a polgármesteri hivatal és az óvoda épülete, illetve hamarosan indul a térségi záportározó megvalósítása is - sorolta a politikus.
   
A 855 millió forint értékű beruházás megvalósítását, több mint 804 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a központi költségvetés, illetve az ingatlantulajdonosok, fejenként 190 ezer forinttal járultak hozzá a fejlesztéshez.
   
A 2 ezer lakosú falu csatornázása, illetve a szennyvíztelep kiépítése a tervek szerint 2013 novemberére fejeződik be.