Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés az emissziókereskedelem felügyeletének erősítését szorgalmazta


Illés Zoltán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által szervezett rendezvényen az MTI-nek elmondta: a kormányváltás után a kvótakereskedelemben és a klímaügyekben sok visszásságot tapasztaltak, időnként felvetődött a bűncselekmény gyanúja is.
   
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy tapasztalataik szerint indokolt a felügyelőségek monitoring tevékenységének erősítése a visszásságok kiküszöbölése érdekében, illetve növelni kell megfelelő ismeretekkel rendelkező szakemberekkel az államigazgatásban dolgozók létszámát.
   
Ebből az intézkedésből Magyarországnak előnye származna, részben azért is, mert magasan képzett szakemberek számára teremtene új munkahelyeket - tette hozzá Illés Zoltán.
   
Az államtitkár kifejtette: a felügyelőségek működését a költségvetés állja. Hatékony munkával, alaposabb ellenőrzéssel jelentős forrásokat tudnak megspórolni az emisszió kereskedelemben. Szerinte a felügyelőségek létszámának megerősítése két-három fős bővülést jelenthetne az érintett egységeknél. Tapasztalatok szerint ahhoz, hogy 10 milliárdokat lehessen megspórolni az ország költségvetésnek, néhány 10 millió forintos kiadást jelentő létszámbővítést kell végrehajtani.
   
Illés Zoltán egyetértett azzal a kormánydöntéssel, hogy a bírságból a hatósági felügyelőségek ne részesedjenek, viszont a működéshez szükséges költségek megteremtése az egész társadalom érdeke - tette hozzá.