Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés: Nincs tartalmi kifogás az új hulladéktörvénnyel szemben


Még ebben a hónapban dönt a parlament az új hulladékgazdálkodási törvényről, amely átülteti, adaptálja a magyar jogrendbe az Európai Unió új szabályozását, joggyakorlatát - jelentette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Kossuth rádió reggeli műsorában.

A törvénnyel, amelyen a szaktárca számos szakmai szervezet, érdekszövetség, fórum bevonásával már másfél éve dolgozik, lezárul a Magyarország ellen az Európai Unió által indított kötelezettségszegési eljárás, tárgytalanná válik az EU lépése – hangsúlyozta a politikus a 180 percben. Hozzátette azt is, ilyen eljárás az unió több országa ellen is folyik.

Az államtitkár hangsúlyozta: a Magyarország ellen indult eljárás előidézője kizárólag a késés, a szeptemberi elfogadás, nincsenek tartalmi okai, nem arról van szó, hogy az Európai Bizottság kifogásolná, hogy a 25 milliárdos piacot jelentő hulladékgazdálkodási piac egésze állami kézbe kerülne. Illés kiemelte: a kommunális hulladékok gyűjtése a települések négyötödében közszolgáltatás, a munkát állami vagy önkormányzati cégek végzik. A változás annyi, hogy - éppen emiatt - ezt a tevékenységet csak olyan cég végezheti majd, amelyben minimum 51 százalék állami vagy önkormányzati tulajdon, de a többi 49 lehet külföldi vagy hazai magánérdekeltség.