Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek


Az államtitkár a 2007-ben kezdődött program záró rendezvényén elmondta: a 6 milliárd forint összértékű program finanszírozási forrásaiból 54 környezet- és természetvédelemmel foglalkozó magyar szervezet kapott pénzt. A forrásokra pályázók közül - mivel nem feleltek meg a feltételeknek - több mint 90-et elutasítottak. A program célja az volt, hogy a pályázaton nyertes magyar zöld szervezetek részvétele erősödjön a döntéshozatali eljárásokban. Emellett a civilek a társadalom környezettudatos magatartásának formálását is segítsék tevékenységükkel.

Az államtitkár jelezte: a környezettudatos szemléletformáláson belül fontosnak tartja a környezeti nevelést és a különféle továbbképzéseket, mivel ezeken keresztül érhető el, hogy széles társadalmi csoportokhoz jussanak el - a fiataloktól az idősebbekig - a környezet- és természetvédelem sokrétű információi.

Illés Zoltán beszélt arról is, hogy a vidékfejlesztési tárca költségvetéséből az idén mintegy 180 millió forintot kapnak - pályázat útján - a zöld civil szervezetek. A forrásokat a nyertes pályázók várhatóan egy-másfél hónapon belül megkapják. Hozzátette: szeretné elérni, hogy a források egy részét a nyertesek ne csak a programok finanszírozására, hanem a működési költségek fedezésére is felhasználhassák.

A Norvég Alap természet- és környezetvédelmi záró rendezvényén több nyertes pályázatot is bemutattak. Így egyebek mellett ismertették az Abaúj és Zemplén természeti értékeit ismertető és feldolgozó program eredményeit, az "Év madara" program végrehajtását, valamint az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület információs adatbázisának létrehozását.