Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

"A XXI. század a környezet- és természetvédelemről szól"


Ágh Péter a sajtótájékoztatón, miután a Fidelitas Környezetvédelmi Kabinetének ülésén vendégül látták Illés Zoltánt, elmondta, a Fidelitas tavaly megújította kabinetrendszerét. Ennek jegyében különböző szakmai csoportosulások, témák mentén létrehoznak olyan testületeket, amelyek műhelyként szolgálnak az érdeklődő fiataloknak. Az elmúlt évben rendkívül sikeres működést produkált a környezetvédelmi, jogi, gazdasági, humán, külügyi, mezőgazdasági és vidékfejlesztési és az informatikai kabinet - tette hozzá.

Azt mondhatom, velünk van a kormány - emelte ki a fideszes politikus. Ezt a folyamatot látjuk most is a környezetvédelmi terület részéről is. Illés Zoltán partnerként tekint a fiatalokra, akik a szakmai javaslataikkal segíteni kívánják ezen szakterületeken a kormány munkáját - szögezte le Ágh Péter. 

Illés Zoltán a vízügyi, környezetvédelmi, természetvédelmi szektorban dolgozó idősebb szakemberek méltatásával kezdte expozéját, ezután a fiatalok jövőbeni lehetőségeiről beszélt. 
Ennek kapcsán elmondta: olyan gyakornoki program elindítását tűzték ki célul, amely lehetőséget teremt a fiatal pályakezdőknek, hogy a közigazgatásban, illetve a környezet- és természetvédelem területén tapasztalatot szerezzenek. Arról is tájékoztatást adott, amennyiben az ötlet mögé sikerül megfelelő pénzügyi - jelen esetben alapítványi - hátteret teremteni, a képzés még idén elindulhat. Több megkeresés történt különböző cégek részéről, akik anyagilag támogatnák a kezdeményezést.

A XXI. század a környezet- és természetvédelemről, valamint a vízügyekről szól - húzta alá Illés. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalok számára óriási lehetőséget jelent akár az államigazgatás, akár a magánszféra, akár az imént felsorolt területeken való részvétel. Ezt szeretnénk elősegíteni, és ebben mindenféleképpen partnerként tekintünk a Fidelitasra - hangsúlyozta az államtitkár. 

Illés Zoltán az ajkai térségben történt iszapkatasztrófa kapcsán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kormány teljesítette az Európai Unió elvárásait. Az előző kormányzattal szemben törvényben jelölte ki a bányakapitányságok jogosultságát, az iszaptározók engedélyeztetését, vizsgálatát, fenntartási feltételeit illetően. Az elmúlt időszakban megtörténtek az iszaptározó sérült és ép részeinek geofizikai mérésekkel történő vizsgálatai. Amennyiben rendellenesség lép fel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó bányakapitányságok és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság haladéktalanul intézkedni fognak - jelentette ki Illés Zoltán.

Demeter Zita, a Fidelitas környezetvédelmi kabinetjének vezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt: fő céljuk szemléletváltásra ösztönözni a fiatalokat, akiknek a természet- és környezetvédelem területén "zöld utat" kívánnak felkínálni.