Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Illés: Csak a szabályok betartásával kaphat engedélyt a Holcim


Csak akkor kaphat engedélyt a Holcim Zrt., ha betartja azokat a szigorú előírásokat, amelyek a króm6 nevű rákkeltő nehézfém jelenlétét alacsony határérték alatt tartják - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezeti ügyekért felelős államtitkára kedden.

Az ügy előzménye az, hogy a Jobbik szerint a Dabason cementelosztó és logisztikai központot építeni tervező Holcim Zrt. nem létező, hamis környezetvédelmi főfelügyelőségi hozzájáruló nyilatkozatot csatolt építésiengedély-kérelméhez. A Jobbik egy keddi sajtótájékoztatón ezért arra kérte Illés Zoltán környezetügyi államtitkárt, rendeljen el vizsgálatot az ügyben.

Illés Zoltán közleményében azt írta, hogy a cég csak akkor kaphat engedélyt, ha betartják a króm6 mérgező nehézfémre vonatkozó szabályokat. A főfelügyelőség utasította a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget, hogy kezdeményezzen vizsgálatot az új szállítási útvonal kijelölésére - tette hozzá. A lakosság a megnövekvő kamionforgalom, a zaj és a rezgés, valamint a kiporzás miatt alternatív útvonal kijelölését kérte. Ha a Holcim olyan útvonalat jelöl ki, ami a lakosság érdekeit nem sérti, és az elsőfokú hatóság nyomvonalvizsgálata során is megfelel, a beruházó megépítheti az utat és azt a csomópontot, ami rávezet az M5-re - jegyezte meg.

Forrás:
(MTI-fidesz.hu)