Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Tiszteletbeli tagjává választotta az IChemE Illés Zoltánt


A Nagy-Britanniai székhelyű Nemzetközi Vegyészmérnöki Intézet (IChemE) Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárnak ítélte oda a 2011-es tiszteletbeli tagságot. A díjat szeptember 6-án adják át Londonban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája hétfői kommünikéjében.

Mint írják: az IChemE a legrangosabb nemzetközi vegyészmérnöki társaság, amely az éves tiszteletbeli tagságot olyan személyiségeknek ítéli oda, akik kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá a vegyészmérnöki szakma elismertségéhez. Dr. Illés Zoltán nemzetközi szinten is elismerést vívott ki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kárelhárítása során végzett munkájával. A méltatás ezen kívül megemlíti azokat az úttörő környezetügyi és környezetvédelmi erőfeszítéseket is, amelyek a magyar környezetügyért felelős államtitkár nevéhez fűződnek az utóbbi évtizedekben.

Az IChemE tiszteletbeli tagságot korábban többek között olyan személyiségek kapták, mint Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, George Maxwell Richards, Trinidad és Tobago jelenlegi köztársasági elnöke. Valamennyien olyan vegyészmérnök képzettségű szakemberek, akik teljesítményükkel nemzetközi elismertséget vívtak ki. A díjat a londoni Magyar Nagykövetségen adják át, a hivatalos méltatást Dr. David Brown, az IChemE elnöke mondja. Beszédet mond Sir John Beddington, Cameron miniszterelnök tudományos tanácsadója és Sir William Wakeham, a Királyi Mérnökakadémia alelnöke - zárul a közlemény.

Forrás:
(MTI-fidesz.hu)