Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Június végére befejeződnek az árvízvédelmi beruházások


Határidőre, június végére befejeződnek azok az árvízvédelmi beruházások, amelyeknek köszönhetően vélhetően nem ismétlődhet meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év júniusi árvíz okozta pusztítás - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

A Felsőzsolca határában tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön közölte: a kormány a munkákra 7.3 milliárd forintot fordított, és hosszú távon garantálható, hogy az árvíz által veszélyeztetett települések a jövőben biztonságban lesznek.

Nagy Anna emlékeztetett arra, hogy az egy évvel ezelőtti árvíz a megye számos települését sújtotta, kétszáznál is több ház dőlt össze, vált lakhatatlanná. Az ár levonulása után elindult a helyreállítás, az újjáépítés, és megkezdődtek az árvízvédelmi beruházások, gátépítések, mederkotrások is.

A sajtótájékoztatón Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért és vízügyekért felelős államtitkára azt közölte: a Sajó, a Hernád és a Bódva völgyében gátakat építettek, erősítettek meg, záportározók épültek és épülnek. Mint mondta, a munkák határidőre befejeződnek, és olyan helyzet, ami korábban volt, nem következhet be. Az államtitkár bejelentette: Felsőzsolca és az elmúlt évi árvíz által sújtott települések az esetleges újabb árvízkor védhetővé váltak.

Kiemelte: azt a döntést hozta, hogy az úgynevezett nagyvízi mederben épület nem készülhet ebben a térségben, "sem tyúkól, sem űrkikötő, sem bevásárlóközpont, sem lakóingatlan". Illés Zoltán azt is elmondta: az ország más térségeiben is szükség van árvízi beruházásokra, ezek tartanak, és főleg uniós forrásokból finanszírozzák őket.

Forrás:
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=163915