Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /illeszoltan.hu/include/iz.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /illeszoltan.hu/include/iz.php:4) in /illeszoltan.hu/include/design.php on line 2
Illés​Zoltán.hu

Illés Zoltán – A Fidesz környezetpolitikusa, Terézváros parlamenti képviselője

Sajtószoba

Politikuscsata zöld autókkal

Nem, ez a cikk nem politikusokról szól. Egyszerűen csak szeretnénk megtudni használók tapasztalatai alapján, hogy milyen a hétköznapokban a piac két konnektoros hibridje. A Toyota Prius Plug-in és az Opel Ampera. Milyen átlagfogyasztást produkálnak, ha csak városban hajtják őket, és mennyit, ha több száz kilométeres utakon járnak autópályát használva?

Az öreg családi házak energetikai felújítása 2017-ben indulhat

Több mint kétmillió 1945 és 1990 között épült, többségében vidéki családi ház található az országban, amelyek energetikai felújítása 2017-ben megkezdődhet, európai uniós támogatással - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Illés: 2014 legyen a természetvédelem éve

A magyar kormány nyilvánítsa 2014-et, Herman Ottó halálának 100. évfordulóját a természetvédelem évének Magyarországon - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára az MTI-nek kedden egy szakmai fórumot követően.

Szeptemberben lesz újra országos TeSzedd! akció

Rendhagyó módon idén nem tavasszal, hanem szeptember 14-én szerveznek újra országos TeSzedd! szemétgyűjtési akciót - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium szombati Föld napi rendezvényén a tárca környezetvédelemért felelős államtitkára a Városligetben.

Illés: A vízkészlet felbecsülhetetlen érték

Környezetvédelmi szemléletformálási kampány indul "Múltunk és jövőnk a víz" elnevezéssel, amelynek célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése a magyar lakosság széles körében.

Meteorológiai radarállomás épül Szentes közelében

A veszélyes időjárási folyamatok előrejelzését segítő meteorológiai radarállomás épül uniós támogatással Szentes közelében, Lapistón – jelentette be Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden az alföldi városban.

Szennyvízhálózat alapkövét helyezték el Domoszlón

Szennyvízhálózat alapkövét helyezte el Illés Zoltán hétfőn a Heves megyei Domoszlón.

Mindenkinek fontos a levegő minősége

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Illés Zoltán környezetügyi államtitkár hétfőn fogadták a Levegő Munkacsoport képviselőit. A találkozót követő - a 2013-ra Európai Unió által meghirdetett Levegő Éve alkalmából tartott - sajtótájékoztatón Fazekas Sándor úgy fogalmazott, a levegő minősége valamennyiünk számára fontos kell, hogy legyen. Illés Zoltán arról beszélt, rendkívül fontos volna a tömegközlekedés fejlesztése – elsősorban a nagyvárosokban – ami jelentősen csökkentené a levegőszennyezést. Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke ugyanitt ismertette szervezetük levegőtisztaság-védelemmel kapcsolatos javaslatait.

A kormány zöld Duna-stratégiát valósít meg

A kormány zöld Duna-stratégiát valósít meg, vagyis azt szeretné, hogy Magyarország területén a Duna mindkét partja Natura 2000 természetvédelmi terület legyen - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Illés: A pontos információ óriási érték

Illés Zoltán szerint a meteorológiai adatok begyűjtése állami feladat, ezért növelné az állam szerepét az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) finanszírozásában. A környezetügyért felelős államtitkár szerint új törvényben fogják kiküszöbölni azt, hogy az időjárási adatokat magáncégek másodközölve eladhassák.

Az állam 38 milliárdot fordított az iszapömlés okozta károk helyreállítására

Összesen 38 milliárd forintot tett ki a vörösiszap-katasztrófát követő helyreállítás, újjáépítés és a környezeti károk elhárításának az állam által kifizetett költsége.

Illés: Koncepcióváltás kell a víz megtartása érdekében

Ismét megdőlhet az évszázados szárazsági rekord jövőre; kormányzati koncepcióváltás kell a víz megtartása érdekében - hangzott el Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke közös sajtótájékoztatóján kedden a fővárosban.

Illés az emissziókereskedelem felügyeletének erősítését szorgalmazta

Az emissziókereskedelemben hatósági ellenőrzést végző felügyelőségek megerősítését szorgalmazta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen.

Illés: Nincs tartalmi kifogás az új hulladéktörvénnyel szemben

A jogszabály szeptemberi elfogadásával lezárul az EU kötelezettségszegési eljárása - hangsúlyozta Illés Zoltán szakállamtitkár a 180 percben.

Lehetőségekhez juthatnak magyar vízügyi cégek a távol-keleti országokban

A várakozások szerint lehetőségekhez juthatnak az ivóvíztisztítással és szennyvíztisztítással foglalkozó hazai cégek a távol-keleti országokban - mondta Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Hatályba lép 2013-ban a hulladékgazdálkodási törvény

Ősszel kerül a parlament elé az előkészítés alatt álló hulladékgazdálkodási törvény, amely jövőre hatályba lép, s így 2013-tól a jelenleginél 25 milliárd forinttal több, összesen 85 milliárd forint folyhat be környezetvédelmi termékdíjként az államkasszába - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára szerdán egy gödöllői szakmai konferencián tartott sajtótájékoztatón.

Illés: Sokan dolgoztak azért, hogy szebb és tisztább legyen az ország

A rendelkezésre álló - szombat késő délutáni - részadatok alapján sikeresnek minősítette a második "TeSzedd" országos önkéntes szemétszedési akciót Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyi államtitkára.

"A magyar érdek az, hogy több pénzt kapjon az ország"

"Környezetpolitika a többéves pénzügy keret tükrében" címmel tartanak konferenciát pénteken a parlamentben, a rendezvény célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unió (EU) 2014 és 2020 közötti pénzügyi keretéről szóló társadalmi egyeztetéshez.

Egyeztetés szaúdi-magyar vízügyi együttműködésről

Vízművek építésének és üzemeltetésének lehetőségeiről, a szennyvíztisztítás területén történő együttműködésről és szakemberek cseréjéről tárgyalt Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Illés: Lehetővé kell tenni a környezetbarát megoldások választását

A fenntarthatóság jegyében a kormányzat törekszik olyan helyzetbe hozni az embereket, illetve a vállalkozásokat, hogy a környezetbarát megoldásokat választhassák - mondta Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Föld napi központi rendezvényén szombaton Budapesten az MTI-nek.

"Annyi ember fog megmozdulni, mint még soha"

Aki egyszer részt vesz egy ilyen programban, az később is jobban figyel majd a környezetére; ez nemcsak egy egyszerű akció, hanem közösségi élmény és próbatétel is - szögezte le Rétvári Bence államtitkár a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért kampány csütörtöki, a Feneketlen-tó partján tartott sajtótájékoztatóján. Ugyanitt Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár arról beszélt, a megmozdulással hagyományt szeretnének teremteni.

275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek

Összességében mintegy 275 millió forintot kaptak magyar zöld civil szervezetek programjaik finanszírozására a Norvég Alapból - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

"A XXI. század a környezet- és természetvédelemről szól"

A fiatalok számára óriási lehetőséget jelent akár az államigazgatás, akár a magánszféra, akár a környezet- és természetvédelem területein való részvétel - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselővel, a Fidelitas elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kedden.

Rollerrel Gödöllőre - Környezetvédelmi miniszterek informális találkozója

Pénteken kezdődik az Európai Unió (EU) környezetvédelmi minisztereinek kétnapos informális tanácskozása Gödöllőn, a magyar elnökség rendhagyó megoldásokkal, például közös miniszteri kerékpározással is hangsúlyozza a téma fontosságát, és a civil szervezeteket is bevonja a tárgyalásokba.

Az uniós környezetvédelmi miniszterek Gödöllőn tanácskoznak

Ma kezdődik az Európai Unió (EU) környezetvédelmi minisztereinek kétnapos informális tanácskozása Gödöllőn, a magyar elnökség rendhagyó megoldásokkal, például közös miniszteri kerékpározással is hangsúlyozza a téma fontosságát, és a civil szervezeteket is bevonja a tárgyalásokba.

Illés: Magyarország a zöld Duna stratégiát követi

A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a magyar kormány nem is erre törekszik, hanem az úgynevezett zöld Duna stratégiát követi, vagyis a folyó természetes állapotának megőrzését helyezi politikájának középpontjába - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen.

Új időszámítás következhet a szelektív hulladékgyűjtésben

Átalakítaná és kibővítené a szelektív hulladékgyűjtés hazai rendszerét a kormányzat. Az ehhez szükséges forrásokat pedig a környezetvédelmi termékdíj rendszerének átszabásától várják - mintegy százmilliárd forintot gyűjtene be így az állam a díjfizetésre kötelezett multinacionális és hazai cégektől. A rendszert módosító jogszabályt még májusban az Országgyűlés elé terjesztenék - mondta Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca környezeti ügyekért felelős államtitkára szerdán, a Duna Televízió reggeli műsorában.

Előre lépés lehet a GMO-tilalom ügyében

Lehetséges az előrelépés abban a tervezett európai uniós szabályozásban, amelynek alapján a tagállamok területén meg lehetne tiltani vagy korlátozni lehetne a génmódosított termékek termesztését vagy forgalmazását - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a tagországok környezetvédelmi minisztereinek hétfői, brüsszeli találkozója után.

Nincs közvetlen hatása Európára a japán földrengésnek

Nincs közvetlen hatása a Japánban történt földrengésnek az Európai Unióra, az Európai Bizottság tájékoztatása szerint egyetlen tagállamban sem mértek megemelkedett sugárzást - jelentette ki hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek találkozója előtt az azt elnökként vezető Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Változhat a szelektív hulladékgyűjtés rendszere

A háztartások már eleve külön gyűjtenék a különböző hulladékokat - mondta a szakállamtitkár a 180 percben.

Épülnek a gátak a borsodi folyók mentén

Az elmúlt hónapok csapadékos időjárása azt jelentheti, hogy ismét árvízre és belvízre kell számítani, ennek megelőzésére készül a kormány gátak és záportározók építésével, a töltések megerősítésével - mondta a kormányszóvivő kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában.

Illés Zoltán globális miniszteri fórumon vesz részt

Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország környezetügyért felelős állami vezetőjeként vezeti azt a delegációt, amely részt vesz az ENSZ Környezetvédelmi Program (UNEP) Kormányzótanácsának Nairobiban február 21-24. között rendezett 26. ülésén.

Vizsgálat a külsős szerződések ügyében az OMSZ-nél

Vizsgálatot rendelt el a külsős szerződések ügyében az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) az intézményt szakmailag felügyelő államtitkár, Illés Zoltán.

Környezetügyi együttműködés az MTA és a VM között

A környezeti kutatási eredmények megosztásáról írt alá megállapodást Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára és Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Megkezdődött az árvízi védművek helyreállítása

Megkezdődött Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az árvízzel leginkább fenyegetett települések térségében a folyók gátjainak megerősítése, a medrek kotrása, az új védművek, körtöltések építése, minderre a kormány csaknem 8 milliárd forintot költ - jelentette be Illés Zoltán a vidékfejlesztési tárca környezetvédelemért felelős államtitkára pénteken, a Sajólád és Sajópetri közötti hídon tartott sajtótájékoztatón.

Minden eszköz rendelkezésre áll az árvízi védekezéshez

Minden eszköz és feltétel rendelkezésre áll egy esetleges rekordárvíz elleni védekezéshez - mondta a környezetvédelmi államtitkár csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az új országos vízügyi igazgató mellett bemutatta az új árvízi térinformatikai modellprogramot.

A növekvő veszélynek a felkészülésre kell ösztönöznie

Az árvizek szerte Európában egyre nagyobb károkat okoznak, ezért az unió tagállamainak is több figyelmet kell fordítaniuk a felkészülésre és a védekezési képességek fejlesztésére. Erről az integrált árvízkezelési munkaműhely előadói beszéltek a hétfői budapesti uniós program sajtó számára is nyilvános részében.

"Fegyveres rangereket az erdők és a természet védelmére!"

A fegyveres, katonai kiképzésen átesett, a rendőrséggel szorosan együttműködő természetvédelmi őrző szolgálat felállítása továbbra is célja Illés Zoltán környezetügyi államtitkárnak - derült ki a szakpolitikus Duna Televíziónak adott csütörtöki esti nyilatkozatából.

Illés: A vízvagyonnak állami tulajdonban kell maradnia!

A belvizes területek jó részét mindig is víz borította, azok mintegy negyedét meg kell hagyni vadvizes területként - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelős államtitkára kedden este, az InfoRádió Aréna című műsorában. Illés Zoltán arról is beszélt, hogy a vízvagyont állami kézben kell tartani.

A kormány ötmilliárdot biztosít ár- és belvízvédelmi feladatokra

A kormány döntése nyomán több mint ötmilliárd forint áll rendelkezésre a sürgető ár- és belvízi problémák megoldására - jelentette be szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára.

Kerüljön előtérbe a hosszú távú fejlődés

A jövőben a szakmai szempontok mellett a hulladékgazdálkodási szolgáltatás biztonsága és minősége is hangsúlyos szerepet kap a szolgáltató kiválasztásánál és ehhez segítséget is kapnak az önkormányzatok - hangsúlyozta a környezetügyért felelős államtitkár a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslat keddi általános vitájában.

Illés Zoltán: Nem természeti jelenség volt a katasztrófa oka

Egy most nyilvánosságra hozott szakértői vélemény szerint a vörösiszap-katasztrófa elsőrendű oka a gát ridegtörése volt, ami a talaj tönkremenetele miatt következett be; Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint a tragédia a Magyar Alumínium (Mal) Zrt. tevékenységének következménye.

A hulladék keletkezésének megelőzésére koncentrál a hulladéktörvény

Hamarosan a kormány, majd pedig a Parlament elé kerül a hulladékról szóló törvénytervezet, a szaktárca javaslata elsősorban a hulladék keletkezésének megelőzéséről, és nem a feldolgozásról, az újrahasznosításról szól - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára az MTI-nek szerdán, Tiszaújvárosban.

"Mindenféle szennyeződéstől sikerült megmenteni az élővizeket"

A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófát követően mindenféle szennyeződéstől sikerült megmenteni a folyókat és más élővizeket, ezt az elmúlt egy év mérési eredményei is bizonyítják - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezeti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Kolontáron.

Illés: Csak a szabályok betartásával kaphat engedélyt a Holcim

Csak akkor kaphat engedélyt a Holcim Zrt., ha betartja azokat a szigorú előírásokat, amelyek a króm6 nevű rákkeltő nehézfém jelenlétét alacsony határérték alatt tartják - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezeti ügyekért felelős államtitkára kedden.

Illés: "A kormány becsülettel teljesítette, amit vállalt"

A kormány becsülettel teljesítette, amit vállalt: megépült a körgát Felsőzsolcán, elkészültek a körtöltések a Sajó mentén, valamint a vésztározók és záportározók is – nyilatkozta Illés Zoltán az észak-magyarországi árvízi megelőzésről. A fidesz.hu-nak adott interjújában a környezetügyért felelős államtitkár beszélt többek között a hulladékgazdálkodás rendszerének átalakításáról, a vízügyet érintő közmunkaprogramról és a verespataki bánya ügyéről. A politikus felszámolná a lomtalanításkor jellemző háborús állapotokat és elmondta azt is, miért kapott több mint 135 milliárd forintos büntetést a MAL Zrt.

Jövőre 49 milliárd forint folyhat be a termékdíjból

Jövőre 49 milliárd forint bevétellel számolnak a termékdíjból, amiből 26 milliárd forint a hulladékgazdálkodás célját szolgálja, 23 milliárd forint pedig a költségvetésbe megy - nyilatkozta Illés Zoltán, környezetvédelemért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Tiszteletbeli tagjává választotta az IChemE Illés Zoltánt

A Nagy-Britanniai székhelyű Nemzetközi Vegyészmérnöki Intézet (IChemE) Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárnak ítélte oda a 2011-es tiszteletbeli tagságot. A díjat szeptember 6-án adják át Londonban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája hétfői kommünikéjében.

Magyarország számára elfogadhatatlan a cianidos technológia

Magyarország elutasítja a cianidos aranykitermelést Verespatakon - az erről szóló kormánydöntésről Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár levélben tájékoztatta Borbély László román környezetvédelmi minisztert.

Illés: Az árvizek megelőzése országos feladat

Illés Zoltán szerint a Sajó, a Hernád és Bódva egy évvel ezelőtti áradata, amelynek következtében házak százai dőltek romba, váltak lakhatatlanná, bebizonyította, hogy az árvizek megelőzését helyben nem lehet kezelni, ez regionális vagy országos feladat.

Június végére befejeződnek az árvízvédelmi beruházások

Határidőre, június végére befejeződnek azok az árvízvédelmi beruházások, amelyeknek köszönhetően vélhetően nem ismétlődhet meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év júniusi árvíz okozta pusztítás - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

Sok még a tennivaló az energiatakarékosság terén

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából rangos kitüntetésekkel: Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Zöld Toll Díjjal és Miniszteri Elismerő Oklevéllel köszönte meg a környezet védelme érdekében tett kiemelkedő munkát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.

160 ezren vettek részt az országos szemétgyűjtő akcióban

Országszerte 1500 helyszínen több mint 160 ezer ember több ezer tonna szemetet szedett össze szombaton a TeSzedd! elnevezésű kezdeményezés keretében - összegezte az akció tapasztalatait Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára szombaton Eger határában.

Élen jár Magyarország az önkéntességben

Az Önkéntesség Európai Évének egy nagyon fontos dátuma ez a mai akció, ugyanis nem volt még arra példa Magyarországon, hogy 162 ezernél többen jelentkezzenek egy ilyen jellegű akcióra - jelentettek ki Fazekas Sándor a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" program szombati megnyitóján.

Illés: Az árvizek megelőzése országos feladat

Illés Zoltán szerint a Sajó, a Hernád és Bódva egy évvel ezelőtti áradata, amelynek következtében házak százai dőltek romba, váltak lakhatatlanná, bebizonyította, hogy az árvizek megelőzését helyben nem lehet kezelni, ez regionális vagy országos feladat.

Június végére befejeződnek az árvízvédelmi beruházások

Határidőre, június végére befejeződnek azok az árvízvédelmi beruházások, amelyeknek köszönhetően vélhetően nem ismétlődhet meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év júniusi árvíz okozta pusztítás - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

Sok még a tennivaló az energiatakarékosság terén

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából rangos kitüntetésekkel: Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Zöld Toll Díjjal és Miniszteri Elismerő Oklevéllel köszönte meg a környezet védelme érdekében tett kiemelkedő munkát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár. A Pedagógusnap alkalmából pedig Nagyváthy János-díjjal tüntették ki az agrár- és élelmiszeripari oktatásban, nevelésben, tehetséggondozásban, kutatásban kiemelkedő eredményeket felmutató tanárokat.

160 ezren vettek részt az országos szemétgyűjtő akcióban

Országszerte 1500 helyszínen több mint 160 ezer ember több ezer tonna szemetet szedett össze szombaton a TeSzedd! elnevezésű kezdeményezés keretében - összegezte az akció tapasztalatait Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára szombaton Eger határában.

Élen jár Magyarország az önkéntességben

Az Önkéntesség Európai Évének egy nagyon fontos dátuma ez a mai akció, ugyanis nem volt még arra példa Magyarországon, hogy 162 ezernél többen jelentkezzenek egy ilyen jellegű akcióra - jelentettek ki Fazekas Sándor a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" program szombati megnyitóján.

Fazekas a termelési módszerek megváltoztatását sürgette

A termelési módszerek és a fogyasztási szokások megváltoztatásának szükségességét hangsúlyozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter New Yorkban, az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottsága 19. ülésszakán - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t csütörtökön.

Illés: Kötelező biztosítás jöhet

Várhatóan 2012 januártól kötelező biztosítást kell kötniük a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek, a környezetvédelmi hatóság a biztosítás meglétéhez köti majd az egységes környezethasználati engedély kiadását - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár sajtótájékoztatón pénteken Kolontáron.

Kulcsszerephez jutnak a regionális víziközmű vállalatok

Jelenleg lakossági, ipari és mezőgazdasági vízszolgáltatóként közel négyszáz víziközmű vállalat működik az országban, és a kormányzati szándék az, hogy ezek száma 30 körülire csökkenjen - közölte a Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a víziközmű szolgáltatás állami koncepcióját ismertető sajtótájékoztatón szerdán Szolnokon.

"Annyi ember fog megmozdulni, mint még soha"

Aki egyszer részt vesz egy ilyen programban, az később is jobban figyel majd a környezetére; ez nemcsak egy egyszerű akció, hanem közösségi élmény és próbatétel is - szögezte le Rétvári Bence államtitkár a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért kampány csütörtöki, a Feneketlen-tó partján tartott sajtótájékoztatóján. Ugyanitt Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár arról beszélt, a megmozdulással hagyományt szeretnének teremteni.

275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek

Összességében mintegy 275 millió forintot kaptak magyar zöld civil szervezetek programjaik finanszírozására a Norvég Alapból - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

"A XXI. század a környezet- és természetvédelemről szól"

A fiatalok számára óriási lehetőséget jelent akár az államigazgatás, akár a magánszféra, akár a környezet- és természetvédelem területein való részvétel - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselővel, a Fidelitas elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kedden.

Rollerrel Gödöllőre - Környezetvédelmi miniszterek informális találkozója

Pénteken kezdődik az Európai Unió (EU) környezetvédelmi minisztereinek kétnapos informális tanácskozása Gödöllőn, a magyar elnökség rendhagyó megoldásokkal, például közös miniszteri kerékpározással is hangsúlyozza a téma fontosságát, és a civil szervezeteket is bevonja a tárgyalásokba.

Az uniós környezetvédelmi miniszterek Gödöllőn tanácskoznak

Ma kezdődik az Európai Unió (EU) környezetvédelmi minisztereinek kétnapos informális tanácskozása Gödöllőn, a magyar elnökség rendhagyó megoldásokkal, például közös miniszteri kerékpározással is hangsúlyozza a téma fontosságát, és a civil szervezeteket is bevonja a tárgyalásokba.

Illés: Magyarország a zöld Duna stratégiát követi

A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a magyar kormány nem is erre törekszik, hanem az úgynevezett zöld Duna stratégiát követi, vagyis a folyó természetes állapotának megőrzését helyezi politikájának középpontjába - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen.

Új időszámítás következhet a szelektív hulladékgyűjtésben

Átalakítaná és kibővítené a szelektív hulladékgyűjtés hazai rendszerét a kormányzat. Az ehhez szükséges forrásokat pedig a környezetvédelmi termékdíj rendszerének átszabásától várják - mintegy százmilliárd forintot gyűjtene be így az állam a díjfizetésre kötelezett multinacionális és hazai cégektől. A rendszert módosító jogszabályt még májusban az Országgyűlés elé terjesztenék - mondta Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca környezeti ügyekért felelős államtitkára szerdán, a Duna Televízió reggeli műsorában.

Előre lépés lehet a GMO-tilalom ügyében

Lehetséges az előrelépés abban a tervezett európai uniós szabályozásban, amelynek alapján a tagállamok területén meg lehetne tiltani vagy korlátozni lehetne a génmódosított termékek termesztését vagy forgalmazását - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a tagországok környezetvédelmi minisztereinek hétfői, brüsszeli találkozója után.

Nincs közvetlen hatása Európára a japán földrengésnek

Nincs közvetlen hatása a Japánban történt földrengésnek az Európai Unióra, az Európai Bizottság tájékoztatása szerint egyetlen tagállamban sem mértek megemelkedett sugárzást - jelentette ki hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek találkozója előtt az azt elnökként vezető Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Változhat a szelektív hulladékgyűjtés rendszere

A háztartások már eleve külön gyűjtenék a különböző hulladékokat - mondta a szakállamtitkár a 180 percben.

Épülnek a gátak a borsodi folyók mentén

Az elmúlt hónapok csapadékos időjárása azt jelentheti, hogy ismét árvízre és belvízre kell számítani, ennek megelőzésére készül a kormány gátak és záportározók építésével, a töltések megerősítésével - mondta a kormányszóvivő kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában.

Illés Zoltán globális miniszteri fórumon vesz részt

Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország környezetügyért felelős állami vezetőjeként vezeti azt a delegációt, amely részt vesz az ENSZ Környezetvédelmi Program (UNEP) Kormányzótanácsának Nairobiban február 21-24. között rendezett 26. ülésén.

Vizsgálat a külsős szerződések ügyében az OMSZ-nél

Vizsgálatot rendelt el a külsős szerződések ügyében az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) az intézményt szakmailag felügyelő államtitkár, Illés Zoltán.

Környezetügyi együttműködés az MTA és a VM között

A környezeti kutatási eredmények megosztásáról írt alá megállapodást Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára és Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Megkezdődött az árvízi védművek helyreállítása

Megkezdődött Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az árvízzel leginkább fenyegetett települések térségében a folyók gátjainak megerősítése, a medrek kotrása, az új védművek, körtöltések építése, minderre a kormány csaknem 8 milliárd forintot költ - jelentette be Illés Zoltán a vidékfejlesztési tárca környezetvédelemért felelős államtitkára pénteken, a Sajólád és Sajópetri közötti hídon tartott sajtótájékoztatón.

Ángyán: Tavaszra elkészülhet az "agráralkotmány"

Ebben a félévben megkezdődik a tízéves agrár-, vidék- és környezetstratégia társadalmi vitája, majd még a nyári törvénykezési szünet előtt elkészülhet az a kerettörvény, ami egyfajta "agráralkotmány" lenne - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a XXI. Keszthelyi Növényvédelmi Fórum csütörtöki rendezvényén.

A növekvő veszélynek a felkészülésre kell ösztönöznie

Az árvizek szerte Európában egyre nagyobb károkat okoznak, ezért az unió tagállamainak is több figyelmet kell fordítaniuk a felkészülésre és a védekezési képességek fejlesztésére. Erről az integrált árvízkezelési munkaműhely előadói beszéltek a hétfői budapesti uniós program sajtó számára is nyilvános részében.

"Fegyveres rangereket az erdők és a természet védelmére!"

A fegyveres, katonai kiképzésen átesett, a rendőrséggel szorosan együttműködő természetvédelmi őrző szolgálat felállítása továbbra is célja Illés Zoltán környezetügyi államtitkárnak - derült ki a szakpolitikus Duna Televíziónak adott csütörtöki esti nyilatkozatából.

Dehát Törőcsik Mari nem is törpe!

Soha nem voltam még annyira törpékre kihegyezve, mint amikor elindultunk megnézni, hogyan robbant fel Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár Pély község mellett egy „vízfolyási akadályt”. Illés azért robbantott, hogy a belvíz a 29-es számú levezető csatornában szabadon folyhasson a Tisza felé, ahelyett, hogy - félreértve a falusi turizmus fokozott állami támogatását - negyven kilométert kolbászolna össze-vissza a belvíz sújtotta, szikes Alföldön.

Rekord közeli vízállás lehet a Tiszán

Rekord közeli vízállásra számítanak Észak-Magyarországon, a Tisza felső szakaszán a vízügyi szakemberek. Egy nap alatt három méterrel emelkedett a vízszint. A Szamos és a Bodrog is árad, és a belvízzel elöntött területek is növekedtek. Nyíregyházán és Újfehértón kitelepítésekre is szükség volt, több mint ötszáz házat védenek homokzsákokkal.

"Sokkal több vízzel kell számolnunk, mint korábban"

Az állam 63 millió forintot költ naponta a belvíz elleni védekezésre; napi szinten 28 millió köbméter vizet forgatnak meg, ami egy Velencei-tó nagyságú vízmennyiségnek felel meg - hívta fel a figyelmet Illés Zoltán a hírTV Rájátszás című műsorában.

Napi 63 millió forintot emészt fel a belvízi védekezés

Jelenleg több mint 280 ezer hektáron található belvíz Magyarországon, ebből 160 ezer hektár szántóterület. A belvízi károk helyreállításának napi költsége 63 millió forint, az év eleje óta a kormány 6,5 milliárd forintot költött erre a célra - mutatott rá a kormányszóvivői tájékoztatón Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár.

Elindulhat az ajkai térség ökológiai rehabilitációja

Befejeződött a vízminőségi kárelhárítás a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térségben, így elkezdődhet a terület ökológiai rehabilitációja - mondta Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerdán, az egyik érintett településen Kolontáron tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

Illés: Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is

Az ilyen tipusú fedezeti rendszert az Egyesült Államokban honosították meg először, ennek a pénzügyi alap mellett a módszertana is fontos. A módszer lényege a szennyezett földterületek megszüntetése, kárelhárítása - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a Ma reggelben.

Fél év kell, hogy a timföldgyár átálljon új technológiára

Szakértői becslések szerint legalább hat-nyolc hónap szükséges ahhoz, hogy a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. átálljon a jelenleg használt nedves technológiáról az úgynevezett száraztárolásra, de a jelenlegi rendszerben a vörösiszap tárolása még biztonságosan megoldható - tájékoztatott Petróczi Tímea, a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője.

Kötelező biztosítást a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek!

Minden veszélyes hulladékkal foglalkozó cégnek kötelező lenne felelősségbiztosítást kötni - Illés Zoltán szerint ezt törvényben szabályoznák. Jelenleg Magyarországon 1000-1200 cég foglalkozik veszélyes anyagokkal. A környezetvédelmi államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte újból veszélyes anyaggá kell minősíteni a vörösiszapot, ahogy az Magyarország európai uniós tagsága előtt volt.

Megfelelő állapotúak az ország zagytározói

Megfelelő állapotú az ország valamennyi zagy- és iszaptározója, nincs szükség védelmi intézkedésekre - állapította meg a rendkívüli hatósági vizsgálat, a melynek eredményét Petróczi Tímea, a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője ismertette az MTI tudósítójával vasárnap.

Románia minden segítséget megad Magyarországnak

Románia minden segítséget megad Magyarországnak a vörösiszap-katasztrófa következményeinek felszámolásához - mondta Borbély László, Románia környezetvédelmi minisztere csütörtökön Kolontáron.

Magyarország uniós pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi

Magyarország olyan uniós pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi, amely az ajkai térségben bekövetkezetthez hasonló környezeti-ipari katasztrófa esetén biztosítaná a kárfelszámolás anyagi fedezetét - közölte a környezetvédelmi államtitkár kedden a térségben tartott nemzetközi sajtóbejáráson.

Még másfél millió köbméter hulladékot kell eltakarítani

Várhatóan a hét végéig biztosít elegendő helyet a vörösiszapos hulladéktározó a Devecser 21 utcájáról és a házak kertjéből származó veszélyes anyagoknak - mondta Dobson Tibor kármentesítési szóvivő kedden a térségben tartott nemzetközi sajtóbejáráson.

Péntek déltől újra termel a Mal Zrt.

Péntek déltől újra termel az ajkai timföldgyárat üzemeltető, állami felügyelet alatt működő Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. - közölte a vállalatot felügyelő kormánybiztos szóvivője csütörtökön Kolontáron az MTI-vel.

Illés hatósági jogköröket venne el a jegyzőktől

Törvénymódosítást kezdeményez a környezetvédelmi államtitkár, hogy a nagyobb ipari létesítményekkel kapcsolatos, továbbá a veszélyes anyagok tárolására, gyártására vonatkozó elsőfokú építésügyi hatósági jogköröket vegyék el a jegyzőktől, és adják át a katasztrófavédelemnek vagy a környezetvédelmi főfelügyelőknek, illetve az erre kijelölendő vagy létrehozandó hatóságnak

Nőtt a repedés a sérült ajkai zagytározón

Másfél centiméterrel nőtt a repedés a sérült ajkai zagytározón - közölte a környezetvédelmi államtitkár csütörtökön az MTI-vel.

Illés: A katasztrófát okozó cégnek kell állni a költségeket

Minden létező segítséget megad a kormány az ajkai térségben kialakult ökológiai katasztrófa felszámolásához, azonban a költségeket az azt okozó cégnek kell állnia - jelentette ki a környezetvédelmi államtitkár Kolontáron a védelmi bizottság ülését követően.

(Angol nyelvű) Ecological catastrophe': Toxic sludge kills 4

A lethal torrent of toxic red sludge from a metal refinery engulfed towns in Hungary, burning villagers through their clothes and threatening an ecological disaster Tuesday as it swept toward the Danube River.

The flood of caustic red mud triggered a state of emergency declaration by Hungarian officials. At least four people were killed, six were missing and 120 injured, many with burn

(Angol nyelvű) Hungary battles to stem torrent of toxic sludge

The spill flooded homes, roads and fields with toxic waste

Emergency services in Hungary are trying to stop a torrent of toxic red sludge flowing into major waterways, including the River Danube.

A state of emergency has been declared in three western counties after the chemical waste burst from a reservoir at an alumina plant.

Four people are known to have died, with 120 injured. Six more are missing.

At least seven villages and towns are affected including Devecser, where the torrent was 2m (6.5ft) deep.

Illés Zoltán fegyvereseket küld a nemzeti parkokba

'Döntéshozók helyett végrehajtók kellenek'

Illés Zoltán kiképzett fegyveresekkel védené meg a nemzeti parkokat. A környezetügyért felelős államtitkár nem számít szekértábor-küzdelmekre, mert aki ellenáll, azt eltávolítja.

Illés Zoltán a zöld zarándoklat megnyitóján

Erdő Péter bíboros meghívására a környezetügyért felelős államtitkár az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) konferenciáján vett részt Esztergomban. A rendezvényt szeptember elsején, a teremtett világ emléknapján tartották.

Pontosabban mérhetjük folyóink vízhozamait

Európa egyik legkorszerűbb kalibrációs mérőcsatornája készült el a Csepel szigeten. Szeptembertől itt tesztelik, ellenőrzik és hitelesítik azt a több mint 100 hordozható műszert, amelyek a magyar folyók vízhozamát ellenőrzik országszerte közel 500 helyen.

A környezetvédelemben a jövő a megújuló energiáké

A környezetvédelemben jövő a megújuló energiáké, amiben kiemelt szerepe van az innovációnak - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetvédelmi államtitkára szerdán egy szakmai konferencián Budapesten.
Illés Zoltán elmondta: tudható, hogy a környezetvédelmi problémák nagyon súlyosak és közülük jó néhány még tovább fog növekedni. A problémás területek a következők: energetika, klíma, hulladék, levegő, vízszennyezettség és egyéb környezeti gondok. 

Véget kell vetni a zabolátlan beruházásoknak Hévíz térségben

Megálljt kell parancsolni az ésszerűtlen és zabolátlan beruházásoknak Hévízen és térségében, a Balatonon vissza kell szorítani a robbanómotoros hajók használatát, a halászat helyett pedig a horgászatnak kell nagyobb teret engedni - közölte Illés Zoltán

Illés Zoltán több szélkerékparkot építene

Helytelen, hogy Magyarország villamosenergia-szükségletét egy helyről, Paksról fedezi, szükség van több alternatív energiára, így szélkerékparkokra - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a Magyar Hírlap szerdai számában.

Mi derül még ki a miskolci Auchanról?

Felmerült a gyanú, hogy veszélyes hulladékot is tartalmazó bontási törmelékekkel töltötték fel a Sajó árterében épült bevásárlóközpont alatt a talajt - nyilatkozta a Népszavának a környezetvédelmi államtitkár.

llés újabb vezetőket mondatott le

Három nemzeti park vezetőjétől búcsúzik Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, helyükre nagy tapasztalattal rendelkező embereket helyez. Az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója a döntésről csupán az újságokból értesült, de mint mondta: nem fog tiltakozni a döntés ellen, és nincs félnivalója.

Kármentesítik a Bakony Művek területét Veszprémben

Erősen szennyezett a talaj és a talajvíz a volt Bakony Művek veszprémi telepén, de a város ivóvízbázisa nincs veszélyben - mondta Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca államtitkára sajtótájékoztatón kedden Veszprémben, miután helyszíni bejárást tartott az egykori gyár területén.

Illés Zoltán árvízkárosult gyerekeket kalauzolt a Parlamentben

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyekért felelős államtitkára mintegy húsz edelényi árvízkárosult gyereket kalauzolt végig a Parlamentben pénteken. Az általános iskolás tanulókat Illés Zoltán vendégül látta egy szelet süteményre és számos ajándékkal is kedveskedett nekik.

Átadták az új hulladékkezelő központot Kerepesen

Pest megye észak-keleti részének 208 ezer lakosát szolgálja ki a kedden átadott Kerepes Ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központ. Az új létesítményben 61 település kommunális és szelektíven gyűjtött hulladékát dolgozzák fel.

Illés Zoltán: Az állam visszaveszi az árvízvédelem ügyét

Félkatonai módon működő, hatékony vízügyet szeretne létrehozni Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára. A Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorának nyilatkozva kijelentette: a most katasztrófát okozó közepes vízfolyásokon az elmúlt nyolc évben semmilyen fejlesztés nem történt. Az állam vélhetően újra saját kézbe veszi az árvízi védekezést.

Illés Zoltán környezetvédelmi elismeréseket adott át

Június 4-én, a Környezetvédelmi Világnap előestéjén Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára díjakat adott át az impozáns Magyar Földtani Intézetben.

Növelni kell az állam szerepét a környezetvédelemben

Úgy kell a jövőben erősíteni az állam szerepét a környezet-védelemben, hogy ami az állam feladata, azt végezze is el - mondta el Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, a minisztériumban a környezetvédelmi világnap alkalmából megrendezett ünnepségen pénteken.

Szerdán nevezi ki az államtitkárokat Sólyom

Szerdán nevezi ki az Orbán-kormány államtitkárait Sólyom László köztársasági elnök. Az MTI keddi információi szerint összesen 42 államtitkár dolgozik majd a múlt szombaton megalakult kabinetben. A Miniszterelnökség államtitkára lesz Varga Mihály. A Belügyminisztérium államtitkárának Kontrát Károlyt és Tállai Andrást, közigazgatási államtitkárnak pedig Felkai Lászlót nevezi ki az államfő. A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István látja majd el az államtitkári, Fodor Lajos pedig a közigazgatási államtitkári feladatokat.

Dunaszaurusz - Duna mozgalmak - Duna stratégia

Illés Zoltán szerint nincs szükség arra, hogy gát épüljön a Szigetközben. A leendő környezetvédelmi államtitkár egy budapesti tanácskozáson azt mondta: az Európai Unió készülő Duna-stratégiájának a bős-nagymarosi vízlépcső megépítésével szemben kell állást foglalnia.

llés Zoltán

Államtitkári rangban Illés Zoltán fogja felügyelni a környezet- és természetvédelmet, valamint a vízügyet a vidékfejlesztési tárcánál a leendő Orbán-kormányban.

Illés Zoltán: véget vetünk a terézvárosi panamáknak

„Politikai beállítottságára való tekintet nélkül minden terézvárosi polgárt képviselni akarok a parlamentben”, jelentette ki a hvg.hu-nak Illés Zoltán, aki a Fidesz színeiben meggyőző fölénnyel nyerte a VI. kerületi képviselőválasztást, és az ősszel szándékában van indulni a polgármesteri székért.

Orbán-kormány: szinte teljes a lista!

Amint azt a Heti Válasz korábban jelezte, szinte teljesen kialakult a második Orbán-kormány államtitkári kara. Néhány helyen kérdőjellel jeleztük az adott poszt betöltetlenségét, mostanra lassan feltöltik az eddig még nem elkelt posztokat is.

Repetáztak a fideszes jelölt 200 forintos csomagjából a VI. kerületiek

Lisztet, cukrot és olajat osztott Illés Zoltán fideszes képviselőjelölt a VI. kerületben. Az élelmiszercsomagokat nem ingyen adta, de a kétszáz forintos egységár olyan kedvező volt, hogy sokan többször is végigállták a sort. Illés szerint ez nem szavazatvásárlás, mert ő korábban is osztott éllmiszert, és nem érdekli, ki kire szavaz, a lényeg, hogy mindenki menjen el a 25-i második fordulóra.

Fidesz vs MSZP - Budapest

Ebben a cikkben a fővárosi eredményeket találja és hasonlíthatja össze a korábbi választások eredményeivel, illetve a több választáson átnyúló trendekkel. Budapesten csak egy körzetben győzte le az MSZP a Fideszt, 11 fideszes jelölt már az első fordulóban mandátumot szerezett.

Elsöprő fideszes győzelem az időközin

Czuppon Zoltán Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a terézvárosi időközi önkormányzati képviselő-választáson a mandátumot vasárnap - közölte Sajtos Csilla, a kerület jegyzője az MTI-vel a választás nem hivatalos eredményét.

Hatvani Csaba - sikertelen Fidesz-akció a rendőrség függetlensége ellen

Jelesre vizsgázott a rendőri vezetés, ugyanis Illés Zoltán, Terézváros fideszes országgyűlési képviselőjelöltje sikertelenül próbált nyomást gyakorolni a szervezetre - írta Hatvani Csaba, Budapest VI. kerületének alpolgármestere csütörtökön az MTI-nek közleményben.

Rágalmazási per indul Illés Zoltán ellen

Rágalmazási pert indít Illés Zoltán fideszes politikus, Terézváros képviselõjelöltje ellen Hatvani Csaba. A szocialista képviselõ pénteki közleményében egyúttal felszólította Illés Zoltánt arra, hogy rágalmazás helyett a továbbiakban inkább arról beszéljen, mi a programja.

Orbán már teszteli a miniszterjelölteket

Van alapja a Fidesz-kormány névsorát illető sajtótalálgatásoknak, bár végleges lista még nincs. Varga Mihály vagy Martonyi János miniszteri bársonyszéke biztosra vehető, a végleges döntést azonban Orbán Viktor egymaga hozza majd meg, az erőviszonyok és alkuk figyelembevételével.

Nem lehet halottasházat csinálni a Broadwayből

„Bután nem lehet megoldani a terézvárosi lakók és az itt található szórakozóhelyek látogatóinak ellentétét” – mondta Illés Zoltán. A fideszes polgármesterjelölt szerint elfogadhatatlan, hogy a VI. kerületi vendéglátóhelyeknek egységesen be kell zárniuk 22 órakor , ahogy azt az önkormányzat döntése szeptembertől kötelezővé tette. A képviselő testület utolsó tavaszi ülésén elfogadott rendeletre fideszes képviselők is igennel szavaztak.

Illés Zoltán: A környezetvédelem a gazdaság motorja

Nyugaton a környezetvédelem húzóerőként jelenik meg, a gazdaság motorja, míg nálunk közel sem kap akkora szerepet, mint amilyet megérdemelne. Illés Zoltánt, a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusát, egykori alelnökét erről kérdeztük a polgári oldal makói március 15-i megemlékezésén.

Illés Zoltán: A környezetvédelem a gazdaság motorja

Nyugaton a környezetvédelem húzóerőként jelenik meg, a gazdaság motorja, míg nálunk közel sem kap akkora szerepet, mint amilyet megérdemelne. Illés Zoltánt, a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusát, egykori alelnökét erről kérdeztük a polgári oldal makói március 15-i megemlékezésén

Verók szerint a Fidesz utasította az ügyészséget

Az Alkotmánybírósághoz akarnak fordulni az ingatlanpanamával gyanúsított terézvárosi szocialisták és szabad demokraták. A helyi fideszesek a nyomozóhatóságot köszöntő táblával várták az újságírókat.

Példátlan kihallgatás Terézvárosban - Illés Zoltánt igazolta az élet?

Egyértelmű a párhuzam a terézvárosi és az erzsébetvárosi ingatlanpanamák között – állítja Illés Zoltán fideszes politikus, aki korábbi hasonló tartalmú kijelentéseire utalva úgy fogalmazott, nem boldog attól, hogy az élet mégis őt igazolta.

Döbbenet: szemétdomb mellől kapjuk az ivóvizünket?!

Budapest ivóvizének több mint egy ötödét nyerik a csepeli csápos kutakból, amelyek védelmére már sokszor felhívták a figyelmet a környezetvédők. Emlékezetes: amikor kiderült, hogy több mint ezer tonna rendkívül mérgező galvániszapot tároltak a csepeli gyártelep területén, szinte az első kérdés volt, eljuthat-e a méreg az alig pár kilométerrel lentebb álló kutakig?

„Ingyen” értékesített paloták

Illés Zoltánt, a Fidesz terézvárosi elnökét kérdeztük a Reggel a Dunán stúdiójában az általa emlegetett hatodik kerületi ingatlan panamákról.

Terjeszkedik Budapesten a panama?

A Fidesz szerint az Andrássy utat is ugyanúgy adták el, ahogy a VII. kerületi ingatlanbotrány házait. Érintett lehet az egykori legfőbb bíró unokahúga is, de akad, aki az egész mögött a fővárosi MSZP pozícióharcait sejti. A VI. kerület visszautasítja a vádakat.

Narancssárga Combinóval és obamás szlogennel nyit a Fidesz

Nem versengenek a VI. kerületi MSZP vezető posztjáért a jelöltek, ezért a párthoz alig néhány éve csatlakozó polgármester lesz a kompromisszumos megoldás. Verók Istvánnak már meg is van a kihívója, a fideszes Illés Zoltán az Oktogonon kiakasztott óriásplakáttal kezdett hosszú kampányba a 2010-es országgyűlési képviselő- és a polgármester-választás előtt.

Lemondatná a gönyűi erőmű engedélyezőit Illés Zoltán


Lemondásra szólítja fel Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, mert a szakhatóság hozzájárult egy óriási erőmű-beruházáshoz Gönyű közelében, természetvédelmi területen.

A Fidesz szerint környezetszennyező a Nitrogénművek

Illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikust, a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét kerestük meg azzal kapcsolatban, hogy vajon a péti Nitrogénművek Zrt. tevékenysége, a műtrágyagyártás milyen környezeti kockázatokkal jár, s melyek a lehetséges alterna

Azonnal állítsák le a Duna-öböl feltöltését!

A galvániszap-botrány után újabb környezetrombolás Csepelen

A csepeli Duna öböl feltöltésének azonnali leállítását, az engedélyezés felülvizsgálatát, és egyben magyarázatot követelünk arra, hogyan történhet egy ilyen hatalmas méretű földmunka Csepelen a közvélemény és az érintettek teljes kizárásával!

Sólyom: Atomenergia helyett megújuló energiát

A köztársasági elnök a Bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktárolónál tett látogatása során kijelentette: az atomenergiát kívánatos lenne megújuló energiával kiváltani.

Illés Zoltán:Terézváros önkormányzatot oszlassák fel!

Terézváros képviselő-testületének feloszlatását kezdeményezi a Fidesz kerületi szervezete - közölte Illés Zoltán, a párt VI. kerületi elnöke és Hassay Zsófia, a Fidesz kerületi frakcióvezetője kedden Budapesten.

Látványos korrupció: ingatlanbotrányok Terézvárosban

A terézvárosi önkormányzat képviselő-testületének önfeloszlatását és időközi választásokat kezdeményez Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi elnöke. Az ok: az ingatlanbotrányok és más önkormányzati problémák miatti "súlyos politikai, gazdasági és társadalmi válság". Verók István polgármester szerint mindez zavarkeltés.

Ingatlaneladási visszaélés miatt letartóztatás

Egy 330 millió forint értékű, Bajcsy-Zsilinszky úti épület eladása körüli visszaélés állhat a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának szerdai őrizetbe vétele mögött – mondta el Illés Zoltán, a vagyonkezelő fideszes igazgatósági tagja.

Erőmű: Illés Zoltán biztatja a medgyesieket, mondjanak nemet

Illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikus arra biztatta a medgyesegyháziakat, a népszavazáson mondjanak nemet a tervezett szalmatüzelésű hőerőműre. A szakértők szerint a helyiek a falu fejlődéséről döntenek.

Illés Zoltán: 30 nap alatt nem lehet másik diplomát szerezni

Dr. Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa az alábbi sajtóközleményt adja ki:

Gyapjas József kinevezése a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség élére jogszerűtlenül történt.

Ezért Fodor Gábor miniszter a pályázók közül nevezzen ki megfelelő szakirányú végzettséggel, szakmai tapasztalattal rendelkező és a köztisztviselői pályához méltó igazgatót!

Illés Zoltán: a mostani környzetpolitikára nincs szükség

A hétvégén az életminőségről szóló vita zárult és a Fidesz vitasorozatának egyik előadója a hétfői Reggel vendége Illés Zoltán, aki a Greenpeace akciójáról, a környezetpolitikáról, a klímaváltozásról, az alternatív energiaforrásokról és a Tubesre tervezett lokátorról beszélt.

Márciusra kiderül: veszélyes-e a csepeli galvániszap

Március végéig készül el az a jelentés a Csepel Művek területén illegálisan elhelyezett galvániszap veszélyességével kapcsolatban. Az illetékes környezetvédelmi felügyelőség egy független külső laboratóriumban végezteti el a vizsgálatot - közölte a főpolgármester-helyettesi iroda.

Csepeli galvániszap: büntetőfeljelentés Illés Zoltán ellen

Közveszéllyel fenyegetés miatt büntetőfeljelentést tett Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakértője ellen a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

Illés Zoltán védte a környezetet, feljelentették

Közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség büntetőfeljelentést tett Illés Zoltán, Fidesz-tag ellen.

Illés Zoltán munkálatokat állított le a Liszt Ferenc téren

Illés Zoltán fideszes képviselő a lakókkal közösen akadályozta meg, hogy munkagéppel növényeket távolítsanak el a budapesti Liszt Ferenc téren.

Illés Zoltán perre megy

Egy illegális hulladéklerakó miatt fordult a Legfőbb Ügyészséghez

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen Illés Zoltán egy fővárosi illegális hulladéklerakó miatt

Illés Zoltán az EU bíróságához fordulna Bős ügyében

Illés Zoltán fideszes országgyűlési képviselő szerint Magyarország és Szlovákia európai uniós csatlakozása után megváltozik Bős-Nagymaros kérdése; így amennyiben a szlovák fél nem teljesíti a követelményeket, a politikus az Európai Unió bíróságához fordul.

Illés Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója

A MTESZ-székházban  a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Zöld Tagozata Sopron választókerületi csoportjának megalakulása előtt tartott sajtótájékoztatót Illés Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz Zöld Tagozat országos elnökségének alelnöke.
A képviselő tájékoztatott arról, hogy a soproni tagozat megalakulásával előkészíti a megyei tagozat létrejöttét. A szakember fontosnak tarja a környezet és természetvédelem ügyét, erre utalt a megtartandó előadásának a címe: Környezet és természetvédelem az EU csatlakozás tükrében

Illés Zoltán zöldet kapott

Folytatódik Illés Zoltán fideszes politikus pártján belüli vesszőfutása. A közelmúltban az alelnöki pozíciója szűnt meg, majd rögtön utána Áder János frakcióvezető visszahívta szakterülete, a környezetvédelmi bizottság alelnöki posztjáról. Az elmúlt hétvégén Illés azzal az indokkal nem indult a Szövetség zöld tagozatának vezető posztjáért, mert - mint állítja - a Fidesz vezetői informálisan tudatták vele, hogy nem látnák szívesen a tagozat élén. Illés Zoltánt ezt követően kérdeztük.

Zöld Forgatag – környezet- és természetvédelmi konferencia.

Hétfőn kezdődött és csütörtökön ért véget a Zöld Forgatag című hagyományteremtő konferencia a gödöllői Szent István Egyetemen.

Mércét állít a Fidesz

„Nemcsak szebbek, okosabbak is vagytok, s az igazság is a ti oldalatokon áll” - jelentette ki Kövér László leköszönő elnök a Fidesz XIII. verőfényes szegedi kongresszusán, ahol a várakozásoknak megfelelően Pokorni Zoltán lett a Fidesz új elnöke, ő 490 szavazatból 460-at kapott. Az elnökségbe Kövér László, Áder János, Varga Mihály, Szájer József, Deutsch Tamás, Németh Zsolt és Kósa Lajos, valamint „újként” Rogán Antal került. A két póttag Sasvári Szilárd és Illés Zoltán lett.

Félezer tonna higany a földben

Megközelítőleg félezer tonna higany található a kazincbarcikai BorsodChem (BC) Rt. üzemterülete alatt, amit a cég még az 1990-es évek előttről „örökölt”. Emiatt veszélybe kerülhet a Sajó völgye teljes vízellátása – állítja Illés Zoltán, az Országgyűlés szakbizottságának elnöke.

Illés Zoltán leváltását javasolja Pepó Pál

Pártjában, az FKGP-ben is megdöbbenéssel fogadták Pepó Pál környezetvédelmi miniszter javaslatát, amely egy keddi lapinterjúban jelent meg. Pepó a parlament környezetvédelmi bizottsága elnökének visszahívását sürgette. Illés Zoltán képviselő nem kívánt reagálni a javaslatra.

Gyermekrák Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet

Az Alapítványt 1997. december 30-án jegyezte be a bíróság.

1998, január elsejével, a Fővárosi Bíróság, a Legfőbb Ügyészség jóváhagyásával, Magyarországon elsőként kiemelkedően közhasznú szervezetté nyilvánította.

Ennek megfelelően közhasznú tevékenységünk során olyan feladatokat látunk el, amelyről más állami szervnek, vagy önkormányzatnak kellene gondoskodnia

A Törzsasztalban Illés Zoltán

Online interjú és fórum Dr Illés Zoltánnal

Pert vesztett a Mahir és egy fideszes honatya

Baja Ferenc szocialista képviselő első fokon pert nyert a Napi Magyarország kiadója és Illés Zoltán fideszes képviselő ellen, személyiségi jogainak megsértése miatt. A tárgyalás érdekessége, hogy Illés Zoltánt Timár György kisgazda országgy?lési képviselő; Molnár Róbert kisgazda parlamenti képviselőt pedig Vidoven Árpád, fideszes képviselő, a parlament egyik jegyzője védte.

Ellentét a minisztérium és a szakbizottság között

Mint ismeretes, Pepó Pál környezetvédelmi miniszter jelentős anyagi visszaélésekre hivatkozva felfüggesztette állásából a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóját. A minisztérium vizsgálatot indított a nemzeti park igazgatójának ügyében. Lapunk ezzel kapcsolatban kereste meg Illés Zoltánt, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának fideszes elnökét.